lørdag 17. januar 2009

Januarsokker og Thermis

Her er januarsokkene mine, Pi socks, i Sokkealong 2009.
Mønsteret er enkelt, stripemønster etter 3.14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 og resten etter eget hode.
Som tips er det at for å unngå 0 så kan en legge til 1 på alle tallene og dermed unngår problemet. Etter litt kjapp hoderegning kunne jeg konstatere at sannsynligheten til at jeg stikket så langt som at 0 kom var liten.

Mine er strikket i Silja, mørk grått og lilla på pinne 3. Tå’opp og ”shortrow” på hælene. Valgte å strikke de motsatte, fikk ideen herfra og det passer greit til mottakeren (d.e) som i tidlig alder fant ut like sokker ikke var så nøye. Egentlig så synes det ikke så godt heller at de ikke er like, øynene jukser oss bittelitt. Også er det de symetriske motsatte, litt orden må det være.

Thermis – hos meg også som hos mange andre i hobbyverden.

Mønster av KristenKnits og kan kjøpes her, eller en kan studere bilder. Og begynne ovenfra. Min er strikket i dobbel tynn alpakka fra DSA, begynte på pinne 4 og avsluttet med pinne 3,5. Den ble ferdig sist helg og er greit å bruke, men siger så om det blir en neste blir den strikket i litt fastere garn

13 kommentarer:

Ruth@ sa...

Hei på deg...
Fine Pi sokker og Thermis her også...
Ha en god helg...

Anonym sa...

Ønsker deg ei fin og god helg :)
Ronille

Hege sa...

Pi sokkene ble knalltøffe!

Midtbo sa...

Sitter her og fryser på føttene og ble jammen inspirert til å strikke sokker! Har aldri gjort det, men det er jo så mye glede i hjemmestrikka sokker, så det må jeg bare lære meg. Jeg likte så godt bakgrunnen på bloggen din. Er det et stoff?

umulie sa...

Lekre sokker! JEg skal på strømpestrikkekurs i februar! JIPPI!!! Ha en herlig lørdag!

sopran sa...

Sokkene var kjempe fine, turde ikke være med i sokkealongen, trodde det var kjempe vanskelige mønstrer, men de der såg jo overkkomelig ut.
God strikke helg til deg:)

Fjellrosa sa...

Heisann, ønsker deg og dine en flott helg!!! klems

wims sa...

Fine sokker og thermis du har her. Knallfin kåpe du har begynt på også. Har aldri tålmodighet til så store prosjekter...

Hannesol sa...

Flotte Pi-sokker!Leste innlegget ditt under, det er så gøy når en knekker slike koder! Lykke til med Sokker2009 :)

mimouna sa...

Gøy å se alle de ulike Pi-sokkene og Thermisene rundt omkring. Fine ting!

Ønsker deg en fortsatt god helg!

amylin sa...

Fine Pi-sokker og fin thermis. God helg!

Monai sa...

Så flott en hals.Den ser deilig og varm ut.

Rekkehuset sa...

Det ble fint synes jeg - å strikke sokkene omvendt mener jeg:-) Helt enig i at øynene lurer oss litt, så de ser liksom ikke ulike ut likevel. Ha en fin helg, hjertelig hilsen Hanne.