søndag 10. august 2008

Litt av hvert

Det har vært stille med blogginga den siste tida. Hva det kommer av vet jeg ikke helt, kanskje er ikke blogg noe for meg har jeg begynt å tenke. Men så dukker den ene kommentaren etter den andre på sommarsjakka, og jeg hopper jo rundt innen bloggverden og leser/finner masse inspirasjon hos mange utrolig fine blogger.
Videre så er det jo ikke å komme fra at det gir det "kicket" på å få ferdig ting.
Alt dette og masse mer har jeg tenkt på under noen feriedager.
Kanskje blir det litt mere ord med tiden, kanskje et nytt navn på bloggen også.
Også lurer jeg på om jeg skal skrive litt på engelsk også ??

Årets "ut på ferie" har vært todelt, nå bor vi slik til at mange reiser til slike steder på ferie så vi velger litt mer urbant. Først var det Kiel-tur med Color Magic og det er jo litt utfordring på resie med 3 stk i alder 10-17 år. Men det ble en fin og varm tur. Jeg hadde pakket en fyldig strikkemappe til turen og tenkt å vise bilde. Kanskje like greit at jeg ikke fant bilde, for det eneste jeg fikk gjort var å begynne på et Muffin-skjerf. Det ble heller ikke noe garn, fant ikke noe spennende. Så på litt Regia, men har nok tynn Opal til at jeg trenger mere.

Etter etpar dager hjemme var det på ny pakking, nå litt mer bevist for vi skulle ut å fly til Stockholm. Jeg har vært i der etpar ganger, og hatt så lyst til å reise dit på sommarstid.
Og siden eldstejenta har hatt helt dilla på Pirates of the Caribbean ville jeg at vi skulle se Vasamuseet (se lånt bilde)

Vi ankom tidlig på lørdagsformiddagen og bodde veldig sentralt, vi gikk til alle serverdigheter. Og vi fikk med oss masse på nesten 4 dager/3 netter, bl.a Vasamuseet, rundtur med båt, Gamla Stan, teknisk museum (på gutta). På kino var vi også, vi jentene så "Mamma Mia" (vel hjemme igjen så spiller jeg ABBA`s greatest hits for filmen var litt bob bob for meg som var i helt rett alder da Abba vant Grand Prix i 1974 og vokste opp med sangene). En tur på Junibacken ble det på oss jentene, men der var vi "for store". Det som var nydelig var sagotåget, hvor Astrid Lindgren selv fortalte til tablåene og det var mange fra "Mio min Mio".

Siden innlegget heter "Litt av hvert" kan jeg ta med enda etpar tanker. Jeg vokste opp på 1970-tallet og husker at jeg så filmen "Mio min Mio" på kino og ble så skuffet. Jeg hadde gledet meg til å se noe a`la Pippi eller Emil. Men etter å ha vært på Junibacken har jeg fått lyst til å lese boka. En annen ting som jeg husker så var det Aleksandr Soltsjenitsyn og bilde av han med skjegget. Nå er han død, og det gir på noen tanker tilbake til hvordan det var på 70-tallet. Jeg har funnet ut at jeg må lese En dag i Ivan Denisovitsj' liv for å huske tilbake litt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja , ikke sant "sagotåget" var flott ? Koste meg der , kunne tenkt meg å kjørt en runde til for å fått med meg flere detaljer . Var i Stockholm onsdag til fredag , trivelig by :)

Josefine (HB)