torsdag 20. november 2008

Litt om noe

Her har det vært stille i det siste, det samme har det vært på håndarbeidsfronten også. Det pleier å være litt travelt på denne tiden av året, det har det vært i år også. Vi har vår årlige oppdateringsrunde med kurs, og i år har vi faktisk vært HER. En uke med 5 kursdager (hadde fri noen timer på dagen) og 1 fridag. Lærerikt og frister til gjentagelse.
Så var det en aha opplevelse å komme i butikken igjen og se at det vist er JUL snart.Det er det ikke på min kalender, og det har det aldri vært for meg i november heller.

Ellers så har jeg endelig "oppdaget" You Tube ,-) Kjapp når jeg får tenkt meg om.
Her har jeg funnet igjen mange gamle slagere med video i div utgaver.
Masse rare gamle minner og tanker dukker også opp, og så gir det litt overskudd å høre på musikk. Denne var forresten den første video som ble spilt på MTV da det startet.

Her er litt til dere alle nå som vi nærmer oss desember, ungenes favoritt hos oss;
.
Eplegløgg
1-2 kartonger Eplenektar
1-2 stjerneanis
1 bit hel kanel
8-10 kardemommefrø
4-6 hel nelikk
Saften fra en halv appelsin
Rosiner (gjerne lyse) og mandler.
Ha i underkant av en halv kartong med Eplenektar og alt krydderet i en kjele.
La det nesten koke opp, slå ned varmen/trekk til side og la blandingen stå å trekke en god stund.
Ved servering; sil fra krydderene og tilsett resten av nektaren, varm opp til passe serveringstempratur. Tilsett litt appelsinsaft helt til slutt.
Velg selv når evnt rosiner/mandler tilsettes. Vi bruker å ha det ved siden av.



Tusen takk for alle hilsner, har noen bilder bare det oppnås kontakt med overføringskabelen igjen.

3 kommentarer:

Hage og Foto entusiast sa...

Takker for oppskriften. Denne skal jeg prøve meg på. Er spent på smaken. :)

Hannes hage sa...

Det så ut til å være et veldig deilig sted du har vært på. ønsker deg en god ukie.

Inger sa...

Litt av et sted å være på kurs - det så rett og slett herlig ut! Og takk for at du deler gløggoppskriften med oss - den ser deilig ut og må prøves!