mandag 26. september 2011

Et Drops mønster til terningkast 6

YES! Helt sant

Har jo opp igjennom åra prøvd meg på Drops mønstrene men synes at strikkemønstrene ofte er litt upresise, men dette heklemønsteret på jakke var helt i prikk. Stemte det ikke så var det jeg som hadde slurvet ,-)

Heklet med nål 4,5  i str L/XL og garnmengde etter mønster, 700 gr Nepal.
Rett og slett artig å hekle, og raskt med dobbelstaver.
 

Et par tips; 

- sjekk heklefastheten ved å begynne på en arm. Jeg måtte ned 0,5 i forhold til  mønster

- ermene kunne vært litt kortere, juster det ved å gå rett på øking etter siste hullrad ( ikke hekle rad 4 for siste gang)

- jakka er sydd sammen fra forsiden, for å ikke få klompete sømmer og da får en radene til å stemme.


Da lurer jeg på om jeg skal skifte farge ,-)
Det var denne jakka og vesten her som jeg falt for da høstnyhetene til Drops kom på nettet. Garn til jakke ble bestilt og så var det plutselig noen Easy nøster som kunne passe til vest i SAMME farge (nesten).
Også har jeg i tillegg har sydd veske i fargelikhet.


9 kommentarer:

Tovepia sa...

Den var kjempefin, og det er så herlig når man lager noe til seg selv, at plagget passer etter velgjort arbeid....av og til risikosport dette:O)
ha en toppers dag videre, klem fra meg;)

Vibekes lille ullne sa...

Nydelig jakke! Så fint i både mønster og farge. Typisk at når det var et bra Drops-mønster så var det hekling. Det er ikke min sterke side, så jeg får krysse fingrene for at det "smitter" til strikkeoppskriftene også.

Grete sa...

Morsom jakke, artig med stjerne på ryggen! Jeg blir så imponert over andres hekleferdigheter, jeg kan ikke engang holde heklenåla riktig. Hekling er en av de få håndarbeidsteknikker jeg aldri har fått draget på.

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen sa...

Kjempefin!! Og takk for tips! Nydelig orange farge i Nepal, jeg liker det garnet såå godt!! Og orange skal komme til våren også har jeg lest...

EllenSand sa...

Utrolig fin, både jakken og vesten. Fikk lyst til å prøve meg på begge deler. Særlig vesten. Så stilig.
Takk for inspirasjon.
Ellen :)

Unknown sa...

Så flott den var. Jeg kommer aldri i mål med heklingen. Synes det er kjempebra at du har klart å hekle denne prikkfritt med så mye mønster. Den er i allefall så fin. :))

Bea sa...

Så koselig og fin jakke du har heklet deg, Karna! Jeg syns sjalskragen lå så pent, ei flott "innramming" rundt halsen og ansiktet.
Ha ei riktig god helg.
Klem Beate

Bestemor Drillo sa...

Dette var da en lekker jakke og godt at oppskriften var for en gangs skyld brukbar! Da er det et håp at de blir bedre etter hvert !
Ha en fin uke!
Klem fra meg!

Sylvia sa...

En virkelig lekker jakke, i den riktige fargen!!! ;)