torsdag 15. desember 2011

Da er PLEDDET ferdig

Nå kan en lure, jeg har da ikke nevnt jeg skal lage noe teppe eller pledd ;-)

Det har jeg heller ikke, men tanken har vært nær ettersom dette strikketøyet vokste. Det er først vist som genser HER, og slik var statusen fram til HIT. Da var det litt  fart på strikkepinnene fram til HER og det ble sommertid = strikketøy og nøster ble samlet sammen i en sofa i stua til over sommeren og gått utpå høsten nå. Da kom det i en nærmere sofa og noe skjedde. 


I begynnelsen av november var alt på samme rundpinne og jeg strikket, strikket, strikket. Synes det gikk mye garn, og det vokste lite. Kom så til å prøve og den var KJEMPESTOR!!
Rekket opp igjen til sammensettinga begynte, målte så på ermeme og rekket de opp igjen helt ned til selve mønsteret. På'n igjen, samlet sammen alle tråder og knytte sammen for videre strikking. Gikk ned en str, til M, da jeg begynte på sammenstrikkinga pga mye mindre masker på ermene. Det varmet også godt over knærne mot slutten av strikkinga.

Og her er resultatet !


Kjempefornøgd!! Utrolig god og varm + fin.
Og så glad jeg rekket opp og begynte på nytt.

Fakta
Mønsteret er Andokides Jacket og garnet er i utgangspkt Alafoss Lopi
kjøpt som gensermønsterkit fra birgitsdottir og pinne 7.

Etter at jeg gikk ned en str så greide jeg meg faktisk med det mørkegrå orginalgarnet helt opp. Sying og oppklipping gikk greit, knappestoplene er strikket i trippel Finull som passer til jakke. For å sikre sårkantene etter oppklipping laget jeg skråband på 3,5 cm i et passende quiltestoff og festet med symaskin på den oppklippede siden. Den andre ble sydd fast får hånd for fleksibiliteten. Hjerteknapper fra garndamen som tar opp igjen kontrastfargen. 

Angrer ikke fargevalget med å ta den beige/lysebrun som kontrastfarge, valgte det for å ikke binde opp jakka mot noe spesielt. Skulle jeg gjort noe annet, ville jeg brukt tippel Finull og ikke Alfa i garnvalget som måtte suppleres.. 
Uansett lært mye og klar for nye store prosjekt 


10 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Nydelig!!!!

Karen sa...

Det ble kjempefint (og knappene var veldig søte). Den blir god å ha nå om vinteren.

Sylvia sa...

Kjempelekker ble jakka di, altså. Og jeg tenker nok du er glad for at du rakk opp.
Masse flott du har laget nedover her også.(har ikke hatt tid til bloggbesøk de siste ukene....)

Anonym sa...

Du store kineser, for en jobb!! Imponerende. Men så ble den fin til slutt og ja!!

Du spør om Fionas Frakke. Den er kommet opp til ermehull omtrent, så skulle jeg begynne på leggene og armene. Da skulle jeg bare strikke et par julegaver først og så sporet jeg av. Men så langt som den ser ut, så kommer den til å bli favoritt hos meg, så den skal bli ferdig på nyåret :-)

Akkurat nå er jeg jo buzy med den lille røde kjolen :-) Har sikret meg min flotte niese på 18 år som fotomodell når den er ferdig, så vi får fine bilder til bloggen :-)

Sidselsidserk sa...

Jeg sier også - for en jobb og du skal ha det du gir deg ikke med det første:-)
Flott resultat!

Anita Tørmoen sa...

Den er jo bare helt fantastisk!
Ønsker deg en god helg:)

Anonym sa...

Hei.KJEMPE NYDELIG likte så godt fargene den var virkelig kjempe fin.Ønsker deg en riktig fin førjulstid videre og en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Tovepia sa...

Dette var ei kjempefin jakke som er lett å ty til på kalde dager! Det ble jo litt av en jobb, men alltid godt når man finner ut av det;)
Nyt dagene mot jul, klem fra meg som er oppesittende..

Felisi sa...

Kjempeflott jakke! La oss få se den på også da! :)

lise sa...

Jeg må legge inn en protest på denne lange juleferien, samtidig som jeg skryter av jakken og ønsker deg en god jul videre. ;-)