tirsdag 18. august 2009

Scotland, part II

Det har tatt LITT tid med å få ned del 2 av turen, så mye annet har skjedd.
Her er plassen vi sluttet ved på forrige innlegg, og det som var utg.pkt for turen vår.

Det hele begynte med "Det kunne vært gøy å være på........" sånn etter jul en gang.
Stedet heter som sagt Innerletihen, og ligger i Tweed Valley, og med landskap rundt som gir assosiasjoner til filmen "Engelskmannen som gikk opp bakken og kom ned fra fjellet".

Her var vi bl.a på Traquair House, som er Scotland' eldste bebodde hus ifl sin hjemmeside.
Siste del av turen ble til Glasgow etter gode tips fra vår hotellvert, og så fant vi fram til det stedet med togforbindelse og lettest å stave på GPS'n deretter sånn sørvest for byen. I tillegg datt vi over en kjempefin overnatting.Vi var 2 dager i Glasgow, det var en liten biltur ned og så 20 min m tog. Der besøkte vi Lighthouse, som fram til 1980 var avishus for Scottish Herald. Nå Skottlands senter for arkitektur, formgiving og byen. Det har en fantastisk utsikt over byen, med artig henvisninger til byens bebyggelse.
Vi var også innom museet for religionhistorie og livssyn, som lå i tilknytting til katedralen (på venstre side, og IKKE på bildet) og Glasgow Nekropolis rett fram. Akkurat som så i Narnia kommenterte D E
Andre dagen var vi på transportmuseet med strømtomt kamera, absolutt verdt et besøk med mye å fortelle om dagliglivet i Glasgow og Skottland opp igjennom tidene.
Da var turen gjort, vi kom vel hjem til brunost og skummet mjølk.

2 kommentarer:

Tovepia sa...

Takk for turen;) Jeg må komme meg dit en dag;)

Anonym sa...

Hei.Fine bilder du har tatt.Som sakt før så er jeg så misunelig på deg som er så heldig som har fått vært i Skottland.Sikker på att det smakte godt med brunost og skummet melk når du kom tilbake til hjemlandet.Ha en riktig fin Tirsdag vidre.Bodil