onsdag 5. august 2009

Scotland, part I

Da har hverdagen inntatt oss for fullt igjen etter en kjempetur til Scotland.
Vi landet på Prestwick (Glasgow) mandagsformiddagen, og i fin flyt på feil side la vi vegen nordover langs kysten. Fikk tips om en koselig by, Largs som vi tok lunsjstopp i. Da jeg gikk ut av bilen, kom minnene fra språkreise til sør-England for minst x??x år siden. Lukten av sjø, måkeskrik, aktiv bygate, havn, strandliv på godt og vondt.

Så slipper jeg katta ut av strikkeveska med en gang og vise fangsten fra Largs/faktisk fra hele turen.

IMG_1610

Det var en kjempefin bladbutikk/bokhandelen slik at alle fant sine ting å se på.
Og så stod jeg da med 5-6 strikkeblader, og kom til å tenke på ryanair's kg grense. Så det ble disse, i ettertid kunne jeg tenkt meg et til men det ble det ikke.
Var også innom en strikkebutikk, uten å se noe interessesant.
Turen videre gikk nordvest, her fra overnatting 1. natta hvor vi virkelig fikk prøvd oss dagen før; singel track road, gps-dama uten stedsans, 16 % stigning på vegen, meg med vegbeskrivelse på papir OG famileiddyllen i forsete/baksete :-(

IMG_1619

Vi fant fram !

Andre dag videre mot Fort William, over Rannoch Moor hvor jeg bare ventet på at skotske krigere skulle velte nedover lia. Planen var at vi skulle komme oss over til Isle of Skye, men vi fikk bange anelser at ved ferja i Mallag hvor vi var ute i god tid måtte vente på neste.
Overnatting på Isle of Skye NÅ!!!! i natt ????
Umulig, så vi ble på fastlandet om natta. Byen var idyllisk, sånn skotsk aktiv ferje/sommarsby.

IMG_1654

Vi tok første ferja over på onsdag, til Armadale og tok en stopp på slottet og Clan Donald centre med arkiv over alle i McDonald familien som er den største klanfamilien. Da smilte sola til oss og det ble en fint tur rundt på anlegget. Rart å se hvordan den gamle slott mm er flyttet fra, så står det likevel gode merker igjen etter livet for ettertiden.

IMG_1662

Latinske navn på trær dukket også opp igjen ,-) Det ble bare en kort tur på Isle of Skye, og vi tok turen over broen tilbake til fastlandet.

Her ble det fotostopp på det vel mest fotograferte slottet i Scotland, Eilean Donan Castle.

IMG_1684

Dagen endestopp ble Fort Augustus, som ligger i enden av Loch Ness. Vi hadde en liten stopp tidligere, for å kjenne på vannet og alle ble med videre.

IMG_1698

Her ble det en koselig efta, men mye å se på fordi her er det locks/sluser og jammen så vi ikke et norsk flagg der. Etter å ha fått med oss slusertrafikk både opp og ned, bar turen videre dagen etter sørover.

Torsdagens endepunkt ble Pitlockery, en skikkelig ferieby ca 1,5 t nord for Edinburgh med mye om sommarsaktivitet.

IMG_1731

3 whiskeydestillerier i område også, her det minste.

IMG_1747

På fredag var det videre sørover, passerte på yttersiden av Edinburgh i fin flyt til høydepunktet på turen. Innerleithen og Traquair Arms Hotel.

IMG_1768

Her skulle vi ha noen netter her ,-)
Part II will come soon ,-*)

5 kommentarer:

Rekkehuset sa...

Så flotte bilder du har tatt:-) Skottland er virkelig et land jeg kunne tenke meg å besøke! Skjønner at du har hatt en fin ferie:-) Hjertelig hilsen Hanne.

Inger sa...

Takk for en flott reiseskildring. Var i Edinburgh i påsken, og det frister å reise tilbake for å oppleve mer. Gleder meg til part II :)

Tovepia sa...

Aldri vært i Skottland, skulle gjerne vært der, hørtes spennende ut! Skjønner du har opplevd mye;) Jeg har vært på hytta i 5 uker, få opplevelser og mye arbeid, men har hatt det topp allikevel for været har vært så fint;) Kos deg!

Anonym sa...

Hei.Nydelige bilder du har tatt.Jeg mesunner deg att du har vært i Skottland.Skal bli en tur en dag.Ha en riktig fin helg.Bodil

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Heldiggrisenn! Til Skotland skulle jeg gjerne reist. Vi er vel ikke så velkomne akkurat i dag som vi har slått dem i fotball, kanskje...
I morgen skal jeg iallefall på tur til "Norges Toscana". Som en liten advarsel bare ;)