fredag 2. oktober 2009

ABC i ord og bilder


Ny ukeslutt og ny bokstav, og siden det går etter alfabetet er det ikke så vanskelig å tenke seg hva det blir neste gang. Mulighetene er mange, bare en ser seg rundt. Selv har jeg i det siste tenkt mest på hva jeg skal skrive når bokstaven z kommer, men til den har jeg litt tid på meg.

Kanskje B for bil, som jeg måtte skrape is av på alle 6 rutene i dag.

Heller B for blomstring, noe som jeg er litt stolt av. Denne orkideen kom i hus hos oss på forsommeren i fjor, og gjorde sitt på kjøkkenbordet. Siden den så ikke var helt død, ble den satt på rekrasjon bak gardinen i vinduet mot øst og taglemt. Så en dag på ettervinteren oppdager jeg at det er knopper, og den blomstrer igjen. WOW! hva har vi greid. Og nå gjentar det seg for andre gang, ikke bare 4-5 blomster som til å begynne for det kommer flere etterhvert.


 
 
 

Se her for flere på B

23 kommentarer:

TorAa sa...

Meget dyktig og tålmodig gjort.
Og sannelig har du fått lønn for standhaftigheten, som du er så snill å dele skjønnheten av her i blogosperen.

Jane Birke Nielsen sa...

Øjj så flot en orchidé. Jeg har kun haft én orchidé i hele mit liv og den fik jeg hurtigt slået ihjel :-/

Tovepia sa...

Det samme skjedde hos meg, og min har blomstret 3 ganger etter det;) Så det er tydeligvis bare å klippe dem litt ned og sette de skjult, så kommer de igjen og igjen;)
Ha ei kjempefin helg og klem fra meg;)

Maret sa...

Takker for helsinga...
Alltid artig med nye som titter innom...

Ha ei fin helg.

Rimkogeren sa...

Hvor er den fantastisk flot. Du må have grønne fingre.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Tror jeg må melde meg på orkide-overlevelses-kurs jeg :) Jeg er i gang med nytt forsøk nå, dvs den "butikk-blomstrer" enda.

Var forresten er snartur på DSA på tirsdag med mor mi. MÅTTE bare ha meg mere sokkegarn, er blitt veldig bortskjemt og butikkene her er såååå trææææge atte;)

amylin sa...

Jeg har aldri klart å få en orkidé til å blomstre om igjen, men så har jeg heller ikke hatt tålmodigheten til å vente og se.

Turid Holm Flaa sa...

Oi, den var fin og så gøy at orkideen blomstrer igjen.

Sylvia sa...

Så nydelig!! Jeg har etpar orkideer som står sammen, og når den ene ikke blomstrer, gør den andre det, så det er alltid blomster der. Den ene i hvit, den andre i rosa, og sammen blir det så flott! I våres blomstret 21 blomster samtidig, så jeg var også stolt da!!
Ha en super helg!!

Petunia sa...

Hva er hemmeligheten?? Jeg klarer alltid å ta livet av orkideene uansett hva jeg gjør med dem.

Evami sa...

SKjønner at du er stolt av den blomstringa! Jeg har en som er avblomstret som står og får litt vann når det er tørt,og jeg håer at min kommer igjen like flott som din!

Living next to me sa...

flott blomt vi får de også igjen , kippe ned, og ha et kjøligere sted . vi bruker stua nede til blomstsykehus, men den var flott og godt tema

HildeS sa...

Nydelige rett og slett!!

Unknown sa...

Ja har samme opplevelsen her med en orkidè som bare blomstrer og blomstrer. Men så hvis jeg kjøper noen nye så bare dør de. Så det må være noe spesielt med den ene jeg har.

Malys krok sa...

Så flott den orkideen var! artig når en lykkes så godt med plantene sine. Du har nok gjort helt rett med din orkide. God helg til deg fra Margit.

Margrethes hus og hage sa...

Skjønner godt du er fornøyd med at orkideen blomstrer igjen. Jeg kaster som regel mine før de rekker det... Men de kan jo bli fine igjen, så jeg burde kanskje spare dem.

Ønkser deg en fin lørdag! Hilsen Margrethe

Anonym sa...

Indrømmet, jeg bryder mig ikke om orkidéer, men jeg synes det er smadder hyggeligt, når blomster ikke bare overlever, men tilmed genoptager blomstring. Det giver en et specielt forhold til blomsten ;-)

Anonym sa...

Tror sannelig jeg skal glemme orkideen min jeg også - så kanskje den blomstrer opptil flere ganger - det er en skjønn blomst!

Henny sa...

Sådan en blomstrende orkidé er da noget helt specielt! Smukke billeder.

sol sa...

Nydelige blomster. Mine får ikke noe særlig stell, bare en skvett vann når jeg husker det, og de blomstrer med ujevne mellomrom.
God helg!

Anlen sa...

Det var ein flott orkide! Du har sikkert grøne fingrar:)

Lappedamen sa...

Gratulerer, det er litt av en bragd synes jeg. Nydelige blomster. Jeg har flere potter med grønne blader, men ingen orkide. Her ser det i alle fall ikke ut til at det kommer nye blomster.

Melusine sa...

Orkideer er kjempeflotte! Selv har jeg flere rundt i huset, og det er alltid like spennende når de blomstrer på nytt :)