fredag 23. oktober 2009

Ukas bokstav er E


E for ELG
Enkelt og greit denne uka.
Og helt naturlig for meg, siden det fortsatt er oktober og det fortsatt jaktes elg.


Bildet er lånt på nettet, da egentatte bilder her hjemme ville vist elgen i en litt mer matutgave. Valgte da et prakt/drømmeeksemplar i flg jegeren/Mannen, med skovlhorn.
For flere på E, se her

Tusen takk for alle koselige kommentarer, jeg har ikke fått vært så mye rundt denne gangen men kommer sterkere tilbake.  

18 kommentarer:

Turid Holm Flaa sa...

Elgjakt det var jo et godt E-valg. Er lenge siden jeg var med på jakt, men da jeg var barn og ungdom var jeg med på driving. Spennende og en helt spesiell atmosfære. Ønsker deg en riktig god helg.

Marits Hus sa...

Bra e-valg! Møtte på en elg en gang for lenge siden på bærtur. Vet jo at den er stor, men såå stor......skjønner godt at den blir kalt skogens konge ja!
God helg!

Anonym sa...

Elg og jakt... og elgstek... namnam. Det er en delikatesse, og som er lenge siden jeg har smakt. Ha en god (h)elg!

Anette sa...

Här är det också älgjakt nu! De är stora! I början när vi bodde här så hände det att vi fick älgbesök i trädgården, men nu har de dragit sig undan. /Anette

Tino sa...

Bra E-valg! Vi holdt på å kjøre på en elg en vinter, jeg så den heldigvis i tide så vi fikk bremset. Men den skvatt og skled på isen på asfalten og ramlet. Rett foran bilen. Det gikk bra, men jeg hadde hjertet i halsen en god stund etterpå.

God helg!

Anonym sa...

Hei.Så fint ett bilde av Elgen.Å så godt som det er med elgkjøtt vildtsaus og tilbehør...Nam nam.Er ikke så gla i jakte stakkars dyr men det er nå så godt kjøtt.Ha en riktig fin helg du og dine.Klem fra Bodil...

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Jeg liker nå elgen veldig godt som mat og jeg da! Men kanskje ikke så majestetisk å se på det ;)
Vår trofaste elg-kjøttleverandør(selvsagt født og oppvokst i Toscana) har gitt opp elg-jakta, så nå er det dårlig tilgang her. Gubben er ingen jeger, sørger bare for potet, løk og akevitt til maten han....:)

TorAa sa...

Så mektig den er, skogens konge.

God elg;))

Anonym sa...

Hadde blitt vettaskremt, jeg, om jeg hadde møtt noe sånt i skogen! Men staselig, det er de. God på matfatet, også:))

Henny sa...

Elgen er jo et flot dyr. Jeg har fået det serveret en enkelt gang, men ved den lejlighed var det desværre skamstegt og brændt, så jeg fik ikke noget indtryk af, hvordan det i virkeligheden smager.

Petunia sa...

Elg her på mine kanter vil si ett eller annet streifdyr som ikke har retningssans. Men med tiden kommer de seg nok over fjellet. Her er det hjort det går i.
Driveer ikke er jakt selv, men ser hjort i nabolaget nesten hver dag. Det er vannvittige mengder med dem. En kvald jeg var på joggetur, så jeg 27 stykker som stod og beitet på en av markene rett nedenfor her.

linsky sa...

Lenge siden jeg har spist elg nå!
Fin løsning. :)

Margrethe sa...

Endelig fant jeg et innlegg med elg. Trodde det skulle bli mange av dem. Det er jo flotte dyr å se på. Her hos oss er det bare et og annet streifdyr av og til, mens hjort derimot er altfor mye av. Han en flott helg.

sissels sa...

Elgjakt ja, ikke ett dumt valg det og nå fikk jeg lyst på ei skikkelig elgsteik.
vi har mange elger rundt oss her vi bor, sådan spesielt når vi er ute å kjører - farlige greier, men fasinerende dyr.

Unknown sa...

Elg er jo knalltøft. Elgjakt ikke så veldig. Men jeg vet jo at det er nødvendig da.

Marita sa...

Jeg hadde ikke blitt skremt av elgmatbilder heller jeg. Har smakt elg EN gang bare, godt!

Lappedamen sa...

Og så godt som elgkjøtt smaker. I går var vi invitert på middag og gjett hva som ble servert! Elgkarbonader med nydelig tilbehør. Mmmmm, jeg sier ikke mer.

linn kr/sykepleier sa...

Naturlig E-valg det der! ;D